Ingrasaminte naturale pentru trandafiri

Trandafirii infloresc mult si pentru a-si mentine florile au nevoie de o hranire adecvata, atat la radacina cat si pe frunze. Spre deosebire de ingrasamintele chimice, cele naturale sunt absorbite mai incet de plante. Compostul si gunoiul de grajd maturat sunt fara indoiala cele mai bune ingrasaminte naturale pentru trandafiri. Numai ca in cazul celor care locuiesc in oras sunt greu de procurat.

Din fericire avem la indemana alte produse din gospodarie pe care putem sa le folosim cu succes pentru fertilizarea trandafirilor. Zatul de cafea este printre ele. Acesta contine cantitati importante de azot, dar si fosfor si potasiu. Azotul pe care il contine face frunzele sa straluceasca de sanatate, iar plantele sa fie mai robuste si sa reziste mai bine. 

Il puteti folosi atat pentru trandafirii plantati in ghivece, cat si pentru cei din gradina. Pentru trandafirii din ghiveci e suficient daca fertilizati cu zat de cafea de doua ori pe an, ultima data in luna august. Pentru trandafirii din gradina mai puteti adauga un tratament, deci 3 pe an.

Zatul se incorporeaza in sol dupa ce l-ati uscat. Daca il folositi in momentul plantarii, se poate amesteca direct cu pamantul. Se poate folosi cu succes si zatul rezultat de la cafelele indulcite. 

Pentru trandafirii cu radacina nuda sau cei care sunt transplantati de foarte mare ajutor este sarea amara. Solutia cu sare amara  ajuta radacinile sa se recupereze mai repede. Dupa ce ati hidratata radacinile inainte de plantare cufundati-le intr-o solutie preparata din doi litri de apa si o lingura de sare amara. Pe fundul gropii de plantare se mai adauga o lingura de sare Epsom. 

Puteti uda cu o solutie preparata in acest fel la fiecare doua saptamani. Se poate folosi si foliar saptamanal, nu doar ca fertilizant, ci si impotriva daunatorilor. 

Tot din categoria ingrasaminte naturale pentru trandafiri face parte si un preparat bio din foi de ceapa. Se folosesc 50 de grame de foi de ceapa la un litru de apa. Apa clocotita se toarna peste foile de ceapa si se lasa sa infuzeze 4 ore, timp in care substantele active din coji trec in apa. Ulteror se strecoara si se pulverizeaza pe frunze si pe pamant. Ajuta trandafirii pentru ca previne inmultirea microorganismelor si a daunatorilor. 

Aceste ingrasaminte naturale pentru trandafiri pe baza de foi de ceapa pot fi folosite atat pentru plante de ghiveci cat sin pentru cele din gradina.