Top 10: Cele mai populare soiuri de mere

Ești curios să știi care sunt cele mai cunoscute 10 soiuri de mere din lume și mai presus de toate cele mai gustoase? Im articolul urmator va prezentam un clasament al celor mai populare soiuri de mere, alcatuit pe baza preferintelor noastre.

Este un clasament cu siguranta subiectiv, drept pentru care va incurajam sa ne spuneti si preferintele dvs.!

Pompa de stropit cu acumulator Villager
Pompe de stropit - CLICK AICI pentru oferte si preturi!
Zdrobitoare si tocatoare de fructe
Zdrobitoare si tocatoare de fructe - VEZI oferte si preturi!
Tocatoare de crengi
Tocatoare de crengi - CLICK AICI pentru oferte

Cateva consideratii despre mar (Malus domestica)

Prezent chiar și în primele pasaje din Biblie,  mărul  (Malus domestica Borkh)  este cu siguranță unul dintre cei mai răspândiți pomi fructiferi din lume.

Cu o foarte mare varietate de soiuri, merele sunt un simbol al alimentației adecvate în multe culturi culinare. fiind un fruct ce mu ar trebui sa lipseasca de pe masa nici unei familii

„Un măr pe zi ține doctorul departe”  spune un proverb englezesc.

De la Adam și Eva încoace, merele sunt și un simbol al ispitei (gândește-te doar la biata Albă ca Zăpada, cucerită de vrăjitoarea cea rea ​​cu ajutorul unui mar), al încercărilor pe care trebuie sa le depasim (legendarul William Tell a lovit un măr pus pe capul fiului său cu o săgeată), răzbunarea („marul Discordiei” care a declanșat războiul troian din Iliada lui Homer), știința (Isaac Newton și descoperirea legii atracției gravitationale), tehnologia (Apple… nu este nevoie să va spunem mai multe!) și chiar simbol al unui întreg oraș , New York, cunoscut și sub numele de „Big Apple”.

Este, așadar, evident că faima merelor merge mână în mână cu proprietatile lor culinare si curative lor și cu recomandările dieteticienilor si medicilor care recomandă consumul lor pentru proprietățile nutritive excelente.

Tocmai pentru ca marul este unul dintre cei mai cultivati pomi fructiferi si care, poate, are nevoie de mai multa atentie si consideratie din partea noastra, despre acest fruct merita sa vorbim intotdeauna cu placere si sa incercam sa ii oferim locul si importanta pe care le merita.

Intr-ul articol anterior v-am prezentat care sunt Cele mai bune soiuri de mere pentru clima din Romania.

De asemenea, am scris un ghid despre cum efectuati corect Taierile la mar.

Și vorbind despre boli, am mai scris despre Rapanul la mar și care sunt cele mai bune modalități de tratament a acestei boli.

De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată operatiunii de Rarirea fructelor la mar pentru a avea o productie de calitatea si pentru a evita alternanta de rodire.

În fine, nu putea lipsi nici Schema de tratamente fito-sanitare la mar.

Top 10: Cele mai cunoscute  soiuri de mere

Acum să începem să vedem care, conform opiniilor noastre noastre, sunt cele mai cunoscute 10 soiuri de mere din lume, și (de ce nu?!) sicele mai gustoase.

Am incercat un clasament al soiurilor de mere si in functie de perioada de recoltare, adica: mere de vara (timpurii), mere de toamna si soiuri de mere tarzii.

Masini de tuns iarba. CLICK AICI pentru oferte masina de tuns gazon!

 

Soiuri de mere timpurii

Aceste soiuri de mere se coc, in general, la sfarsitul lunii august – mijlocul lunii septembrie. Cultivarea lor nu se practică de obicei intensiv, ci în grădini sau livezi mici de familie.

Soiuri de mere – Ozark Gold

Soiuri de mere - Ozark Gold
Soiuri de mere – Ozark Gold

Soiul  Ozark Gold produce fructe de o culoare galben deschis striata cu nuante de roz, fiind asemenatoare ca forma cu cele ale soiului  Golden Delicious .

Soiuri de mere – Summerred

Soiul Summerred  produce fructe similare ca forma cu cele ale Delicious Red, luminoase de culoare rosu intens.

Soiuri de mere - Summerred
Soiuri de mere – Summerred

Pentru acest soi se recomandă să se efectueze rărirea fructelor.

Soiuri de mere de toamna

Soiurile de mere de toamnă se coc între mijlocul lunii septembrie și jumătatea lunii octombrie.

Sunt cele mai comune soiuri de mar din intreaga lume în cultivarea intensivă și multe dintre aceste soiuri sunt prezente și în majoritatea livezilormici de familie.

Soiuri de mere – Golden Delicious

Golden Delicious este foarte popular, este cel care este de obicei găsite în toate supermarket – uri.

Soiuri de mere - Golden Delicios
Soiuri de mere – Golden Delicios

Produce fructe mijlocii-mari, cu formă trunchiată ușor alungită. Culoarea lor variază de la verde gălbui la galben auriu. Adesea, însă, au rumeni, adică mici pete gri pe piele. Pulpa este dulce și suculentă.

Soiuri de mere – Red Delicious

Acest soi include soiuri larg răspândite, cu caracteristici similare.

Soiuri de mere - Red Delicious
Soiuri de mere – Red Delicious

Fructele sunt de dimensiuni medii si au forma trunchiata de con. Culoarea cojii este roșie în diverse nuanțe, iar pulpa este dulce și consistentă.

Pentru acest soi este bine să se efectueze rărirea fructelor.

Soiuri de mere – Jonathan

Soi foarte interesant de mere ce produce fructe cu o formă rotundă și o culoare galben-aurie cu dungi roșii aprinse.

Soiuri de mere - Jonathan
Soiuri de mere – Jonathan

Pulpa este cremoasă și destul de aromată.

Soiuri de mere tarzii

Soiurile de mere tarzii se coc după jumătatea lunii octombrie. Sunt destul de răspândite si in tara noastra mai ales in livezile intensive, dar aceste  soiuri se comporta foarte bine si în livezile mici de familie.

Soiuri de mere – Granny Smith

Soiuri de mere - Granny Smith
Soiuri de mere – Granny Smith

Granny Smith este o varietate destul de comună de mere ce produce fructe mari si rotunde, de obicei de culoare verde aprins, cu pulpa ferma si acidulata.

Soiuri de mere – Renette Canada

Aceste mere sunt deosebit de populare în Italia si Franta.

Soiuri de mere - Renetta Canada
Soiuri de mere – Renetta Canada

Soiul Canadian Renetta produce fructe mari, rotunjite și ușor aplatizate. Culoarea acestor mere este galben pal, cu dungi roșii și pete ruginite. Pulpa este fragedă și zaharoasă.