Strangem sau nu frunzele uscate din livada?

Timpul trece atat de repede ca abia realizam acest lucru prinsi fiind de muncile si nevoile cotidiene. De aceea, noi ne-am propus sa te ajutam cu toate informatiile de care ai nevoie pentru organizarea gradinii tale, cu organizarea si planificarea lucrarilorde intretinere din gradina din gradinasi livada in perioada de toamna, cu sfaturi si idei de care ai nevoi pentru a avea o gradina cat mai frumoasa si recolte cat maii bogate.

Atunci cand esti informat si organizat, poti face o multime de lucruri intr-un timp scurt. Tot ce trebuie sa faci este sa iti planuiesti activitatile din gradina pentru a nu pierde timp cu pregatirea lor.

Iarna este din ce in ce mai aproape, dar lucrarile in gradini si livezi nu s-au incheiat, efectuarea lor la timp va oferi premisele pentru recolte viitoare bogate. Toamna aduce cu ea o multime de activitati in gradina, dar si in livada cu pomi fructiferi, multi dintre noi ne punem frecvent intrebarea: Ce facem cu frunzele uscate? Le lasam pe loc sau le indepartam?

Tocatoare de crengi
Tocatoare de crengi: VEZI aici modele si preturi!
Pompe electrice de stropit: VEZI modele si preturi!
Atomizor Villager DM 14 PE
Cele mai bune atomizoare: Vezi modele AICI!

Una dintre parerile specialistilor este aceea ca frunzele nu sunt daunatoare in toate cazurile si de aceea  un strat de până la 10 cm  se poatelasa pe loc in gradina sau sub pomii fructiferi. Ideal este ca frunzele sa fie incorporate in sol cu ajutorul unei săpăligi şi acoperite cu puţin pământ, astfel încât să nu fie suflate de vânt, iar procesul de descompunere să fie accelerat. Insa in acest caz, pe langa resturile vegetale sanatoase riscati sa aveti si frunze mucegaite, infestate cu boli sau daunatori, de aceea va recomandam indepartarea totala a acestora!

Din punctul nostru de vedere, frunzele uscate, crengile sau alte resturi vegetale trebuie stranse NU trebuie lasate pe loc, deoarece resturile vegetale pastreaza cu ele si dau mai departe boli si daunatori ce pot afecta pe viitor gradina si livada dvs, cu efecte negative asupra productiilor viitoare, precum si a calitatii fructelor si legumelor obtinute. legume si fructe pe care o avem. In plus, datorita conditiilor de umiditate si temperatura frunzele uscate mucegaiesc si pot imbolnavi pomii fructiferi.

Dupa ce ati strans frunzele uscate si alte resturi vegetale, faceti o selectia a acestora, pe cele bolnave le ardeti intr-un loc anume amenajat, iar pe celelalte le puteti depozita intr-un loc mai indepartat, special amenajat sau intr-un recipient pentru a le transforma in compost care se adauga ulterior drept ingrasamant natural la radacina pomilor.

Tocatoarele de crengi si frunze uscate sunt extrem de utile dacă ai gradină sau livada şi cauţi o modalitate ecologică şi eficientă pentru eliminarea şi, totodată, valorificarea deşeurilor lemnoase şi vegetale.

Cauți tocatoare resturi vegetale? Alege modelul preferat AICI!

Majoritatea tocătoarelor pot mărunţi crengile cu diametrul mai mic de 3 cm, dar sunt şi modele mai performante cu ajutorul cărora poţi toca şi crengile mai groase. Rezultatul este o masă lemnoasă măruntă, bucăţile având dimensiuni variate, în funcţie de tipul tocătorului şi de performanţele acestuia.

Citeste si: Cum sa faci compost la tine acasa din frunze si resturi vegetale?

Sper ca informatiile oferite de noi sa va fie de folos, va uram SPOR la TREABA si sa aveti parte de recolte bogate!