Soiuri de mere verzi: Granny Smith

Granny Smith este un pom fructifer de talie mijlocie care face parte din familia Rosaceae. Marul Granny Smith este un soi timpuriu de toamna. Fructele cresc pe ramurile lungi, dar si pe cele scurte. Dimensiunea fructelor este medie spre mare. Pulpa este alb-verzuie, crocanta si delicioasa. Gustul este dulce-acrisor.

Fruzele au o forma ovala-ascutita cu marginile usor crestate si ondulate intr-o culoare de verde inchis. Florile sunt albe cu pete rozali. Fructele au o forma sferica in nuante de verde deschis-galbui.

Perioada de coacere a fructelor este in luna octombrie si noiembrie. La maturitate marul Granny Smith poate sa se dezvolte la o inaltime de 4 metri.

Plantarea Marului Granny Smith se recomanad a se face in locurile brazdate de lumina si mult soare. Solul ideal ca si la alte soiuri de mere trebuie sa fie fertil.

Marul Granny Smith ofera o recolta bogata de mere. Fructele sunt sanatoase, se pot consuma proaspete sau conservate. Fructele se pot pastra proaspete pe o perioada lunga de timp, aproximativ 10 luni de la recoltare.