Musa basjoo – Bananier japonez

Musa Basjoo  este una dintre varietatile cu rezistenta foarte buna la frig, care se recupereaza usor dupa iarna si reintra rapid in crestere. In sezonul rece va trebui sa protejati planta sau sa o amplasati in interior. In sezonul cald, creste foarte bine pe terasa sau (in sudul Romaniei) chiar plantata in curte, in soare direct.
Bananului ii merge cel mai bine in plin soare – datorita faptului ca este o planta cu crestere rapida, fertilizarea si udarea in sezonul de crestere sunt aspecte esentiale.

Desi foliajul plantei se pierde la -2°C, rizomul rezista pana la temperaturi de -12°C fara a fi afectat.

Sere si solarii de gradina: VEZI modele AICI!

Alte denumiri cunoscute: banan japonez, hardy banana, 

Inaltime cu ghiveci inclus: aprox. 25-40 cm (in functie de sezon)

Nota: Frunzele pot prezenta defecte – aceasta varietate are un foliaj fragil, insa si un ritm de crestere rapid. 

VEZI SI: Bananierul – plantare si ingrijire

Musa basjoo - Experienta proprie

Am achizitionat o plantuta de Musa Basjoo de pe internet, in descriere se preciza ca planta are cam 25-40 cm inaltime, comanda fiind facuta pe la sfarsitul lunii februarie 2023.

Dupa circa 2 saptamani de la efectuarea comenzii, in jurul datei de 15 martie a sosit si Musa basjoo –  care nu era nici pe departe ca in prezentare. Inaltimea plantei nu depasea 10-12 cm, fiind livrata intr-un ghiveci de rasad.

Musa basjoo - comanda sosita
Musa basjoo - comanda sosita

Dupa cateva zile de acomodare si de ingrijire atenta Musa basjoo – arata mult mai bine, si considerand ca a trecut peste socurile de pe transport am hotarat sa il transplantez in alt ghiveci cu un diametru un pic mai mare.

Musa basjoo inainte de transplantare
Musa basjoo inainte de transplantare

Asa arata Musa basjoo meu la circa o saptamana dupa transplantare:

Musa basjoo - Bananier japonez

Citeste si: Top 10: Cele mai bune soiuri de pere

Trebuie neaparat sa mentionez ca am folosit pamant de flori obisnuit pe care l-am achizitionat de la o florarie si nu am facut niciun tratament sau fertilizant in perioada respectiva.