Kaki: plantare si intretinere

Kaki provine din Asia de Est, dar se dezvoltă foarte bine și în grădinile  din Romania. Cu toate acestea, pentru a obtine fructe de kaki va trebui sa aveti un pic mai multa grija de el fata de alti pomi fructiferi autohtoni.

Kaki face parte din familia pomilor fructiferi. În primăvară, înflorește galben luxuriant și plin de culoare galbenă, iar în timpul verii fructele mici, tari se coacă. Fructele kaki sunt comestibile, dar au un gust relativ redus. Formele rafinate se numesc fructe Sharon. Acesta este un formular de reproducere Kaki din Israel.

Kaki copacii sunt populare pentru florile lor frumoase și frunze dens, verde închis. Plantele mai mici sunt, de asemenea, potrivite pentru Kübelhaltung. De la vârsta de trei ani, copacul kaki poate crește și în grădină. Dacă doriți să o păstrați în găleată, cu toate acestea, atunci trebuie să respectați unele reguli în grija.

Plantare și locație:

Arborele kaki este nonsemandător atunci când se află într-un loc însorit și are un pământ bogat în nutrienți. Dacă doriți să păstrați un copac kaki în găleată, un container mare și stabil este important. Creați o scurgere bună a fragmentelor de ceramică, a pietrișului sau a perlatului și faceți o gaură în partea inferioară a vasului, astfel încât excesul de apă și apa de ploaie să se poată scurge.

Un sol bine drenat și umed este ideal. Utilizați un amestec de pământ de grădină și un compost îmbogățit cu cornișe. Introduceți copacul și amplasați cupa într-un loc însorit și protejat. Iată un ghid pas cu pas despre cum să plantați un copac kaki în mod corespunzător.

Turnați și fertilizați:

În timpul verii, instalația de containere necesită multă apă. O dată pe lună – din aprilie până în septembrie – pomul kaki poate tolera un îngrășământ organic, de exemplu, guano. Arborele își aruncă frunzele deja de la sfârșitul verii, fructele coace apoi.

Copacii tineri nu sunt rezistenți la îngheț. Din noiembrie, acestea ar trebui să se mute într-o zonă de iarnă rece și luminată. În timpul iernii este nevoie doar de apă foarte rar. Substratul nu trebuie să se usuce complet. Dar prea multă apă nu face planta niciun bun.

Locul de amplasare:

În câmp, copacul kaki crește frumos dacă locuiți într-o regiune cu un climat blând sau cel puțin aveți un loc adăpostit cu o mulțime de soare pentru copac. De exemplu, o locație pe un perete sudic al unei case este optimă.

Cu doi până la trei ani, copacul este suficient de mare pentru a putea face față șederii în aer liber pe tot parcursul anului. Solul și îngrijirea sunt similare cu Kübelhaltung. Înainte de a planta, trebuie să săpătați solul și să lucrați în compost. În oală și în pat, tânărul kaki este recunoscător pentru un sprijin, pentru că apoi crește direct drept. Pur și simplu puneți o miză de lemn împreună cu copacul și legați planta de pomi fructiferi cu bastonul.

Gândiți-vă la o bună protecție de iarnă de la toamna târzie: un strat gros de pene, paie sau mulci de coaja pentru căldură. Pentru siguranță, împachetați tulpina într-un strat de fleece de plante. Atâta timp cât copacul este mic, ar trebui să protejezi coroana. Cel mai bun cu un sac de iută.