Știați că fructul de kaki conferă energie și înlocuiește cu succes băuturile energizante și este aliatul celor ce luptă cu mahmureala pentru că grăbește eliminarea alcoolului din sânge și ameliorează starea de disconfort cauzată de aceasta?
Fruct delicios și extrem de bogat nutrițional, kaki nu este foarte popular la noi, dar este o binecuvântare pe care trebuie s – o incluzi în dieta ta.
Kaki arată ca o roșie, are gust de pepene galben combinat cu piersică și este considerat elixirul pentru tinerețe fără bătrânețe!
Beneficiile fructului de kaki vin datorită concentrației de vitamine și minerale, iar kaki luptă împotriva îmbătrânirii și are excelente beneficii pentru sănătatea inimii și ficatului.
Întârzie îmbătrânirea celulară și ține inima sănătoasă datorită compoziției sale bogate în glucoză, vitamina C, calciu, fier, fosfor, magneziu și tanin.
Fructul de kaki il găsim în supermarketuri, fiind de neconfundat datorită culorii sale superbe de portocaliu – roșiatic, asemănător soarelui la apus.
Kaki poate fi folosit ca aliment în curele de slăbire, deoarece un fruct cântărește doar 150 de grame și conține aproximativ 31 de carbohidrați și foarte puține grăsimi,
Fructul de kaki conține:
– fibre și tanini ( contribuind atât la reglarea mișcării intestinale cât și la menținerea sănătății sistemului digestiv );
– este recomandat în dieta celor cu hipertensiune arterială deoarece are un conținut scăzut de sodiu.
Kaki este bogat în potasiu, un mineral ce previne retenția apă din organism,
-vitamina C și de aceea acționează precum un stimulent al sistemului imunitar, ținând la distanță răcelile și gripa,
– conține vitamina A în cantitate deloc neglijabilă, ceea ce îl recomandă în îmbunătățirea vederii,
– conține vitamina E care protejează împotriva efectelor oxidării celulelor,
– conține zeaxantina, un carotenoid ce poate reduce degenerarea maculară, cataracta și vederea deficitară pe timpul nopții.
Datorită conținutului bogat în antioxidanți ( vitamina A, betacaroten, licopen, luteină, zeaxantina, ), kaki este cunoscut drept aliment anticancer.
Kaki poate combate efectele radicalilor liberi responsabili pentru apariția unor boli degenerative precum cancer, pierderea vederii, îmbătrânire prematură, Parkinson.