Fertilizarea begoniei

Fie ca sunt decorative prin frunze, fie ca fac cascade de flori, begoniile au nevoie de ajutor pentru a straluci in perioada verii. Sunt plante care consuma multe resurse pentru a inflori frumos si va trebui sa le ajutam cu fertilizanti pentru a nu se epuiza.  Indiferent de tipul lor, fertilizarea begoniilor se face de 2-3 ori pe luna in perioada de crestere si inflorire. Asta inseamna ca la 10 zile sau la 2 sapramani va trebui sa hranim suplimentar planta. 

Ingrijirea florilor. Fertilizantul lichid se administreaza in apa de udare. Cand alegem fertilizantul va trebui sa facem diferenta intre begoniile decorative prin frunze si cele decorative prin flori. In cazul plantelor decorative prin frunze, cu sunt begoniile Rex, vom alege un ingrasamant care contine o cantitate mai mare de azot. 

Begoniile decorative prin flori (tuberculate) se fertilizeaza cu ingrasaminte care contin mai mult fosfor si potasiu. 

Fertilizarea begoniilor se intrerupe pe perioada de toamna si iarna. In primavara, pentru ca substratul a fost saracit de substante hranitoare, va trebui schimbat cu unul proaspat. Alegeti pentru begonii un substrat bine drenat, care sa contina mult humus. Un amestec de pamant de frunze, mranita, turba si nisip este numai bun. Nu fertilizati in perioada imediat urmatoare schimbarii pamantului din ghiveci. 

Daca programul incarcat va impiedica sa faceti la timp fertilizarea begoniilor, puteti apela, la fel ca in cazul altor plante, la ingrasamintele solide. Le gasiti la magazinele de specialitate sub forma de granule. Mai comod este insa sa apelati la ingrasamintele sub forma de betisoare, cu eliberare lenta. 3 luni veti scapa de problema fertilizarilor. 

Gasiti pe eticehta fiecarui produs numarul de betisoare care trebuie introduse in pamant, in functie de volumul ghiveciului. Atentie ca si aici trebuie sa faceti diferenta intre begoniile decorative prin flori si cele decorative prin frunze.