Salcia neagra

Plantele in culori atipice si cu forme neobisnuite au stranit intotdeauna curiozitati. Salcia neagra bate insa recordul la controverse. Salix Black Pussy are muguri de culoare negru-violet care seamana mai degreaba cu ghearele de vultur decat cu cele de pisica. Acestia sunt mugurii masculi. 

Salciile negre sunt plante dioice – asta inseamna ca fiecare arbust este fie mascul, fie femela. Gherutele masculine sunt mai impresionante. 

Salcia neagra mai are un element de atractivitate – iarna, ramurile tinere se coloreaza in rosu-coral. 

Cititi si: Dezinfectia solului in sere si solarii

A impresionat lumea si la case mai mari pentru ca a primit un premiu foarte important, Royal Horticultural Society’s Award of Garden Merit pentru performantele sale. 

Ingrijirea florilor. Salcia neagra are o crestere rapida si poate ajunge la 3 metri inaltime. 

Plantati intr-un sol umed, dar bine drenat, in plin soare. Evitati solurile calcaroase. Daca o cresteti in ghiveci, atunci poate fi modelata la dimensiunile dorite prin taieri. 

Salcia neagra este foarte rezistenta la intemperiile vremii, iarna rezista pana la minus 30 de grade. Vara cand e canicula necesita cantitati mai mari de apa. 

Cand alegeti locul de plantare tineti cont si de un alt aspect – radacinile plantei sunt puternice si au tendinta de a ocupa tot spatiul pe care il au la dispozitie in jur. Asa ca evitati sa plantati langa conducte de apa sau fose septice. 

Cititi si: Mana Maicii Domnului (Caprifoiul) -plantare, ingrijire si inmultire

Salcia neagra se inmulteste prin butasire. Puteti face butasi din radacina la inceputul verii si butasi lemnificati iarna.