Salcia neagra

Plantele in culori atipice si cu forme neobisnuite au stranit intotdeauna curiozitati. Salcia neagra bate insa recordul la controverse. Salix Black Pussy are muguri de culoare negru-violet care seamana mai degreaba cu ghearele de vultur decat cu cele de pisica. Acestia sunt mugurii masculi. 

Salciile negre sunt plante dioice – asta inseamna ca fiecare arbust este fie mascul, fie femela. Gherutele masculine sunt mai impresionante. 

Si mai are un element de atractivitate – iarna, ramurile tinere se coloreaza in rosu-coral. 

A impresionat lumea si la case mai mari pentru ca a primit un premiu foarte important, Royal Horticultural Society’s Award of Garden Merit pentru performantele sale. 

Ingrijirea florilor. Salcia neagra are o crestere rapida si poate ajunge la 3 metri inaltime. 

Plantati intr-un sol umed, dar bine drenat, in plin soare. Evitati solurile calcaroase. Daca o cresteti in ghiveci, atunci poate fi modelata la dimensiunile dorite prin taieri. 

Este foarte rezistenta la intemperiile vremii, iarna rezista pana la minus 30 de grade. Vara cand e canicula necesita cantitati mai mari de apa. 

Cand alegeti locul de plantare tineti cont si de un alt aspect – radacinile plantei sunt puternice si au tendinta de a ocupa tot spatiul pe care il au la dispozitie in jur. Asa ca evitati sa plantati langa conducte de apa sau fose septice. 

Se inmulteste prin butasire. Puteti face butasi din radacina la inceputul verii si butasi lemnificati iarna.