De ce sa iti cumperi un robot de tuns iarba

Popularitatea masinilor inteligente de tuns iarba a crescut, un robot de tuns iarba fiind varianta mult mai moderna si mai eficienta a masinilor de cosit.

Avand un ritm de viata tot mai alert si mai ocupat, intretinere a spatiului verde din jurul casei necesita timp (pe care nu orea il mai avem!) , astfel ca achizitionarea unui robot de tuns iarba reprezinta o investitie pe termen lung, economie de resurse financiare, dar mai ales de timp.

Robot de tuns iarba sau masina de tuns gazon?

In primul rand, robotii de tuns iarba se deosebesc ca tehnologie integrata. Acestia sunt echipati cu sistem inteligent pentru incarcare si un plan dinamic pentru taierea gazonului.

Alte diferente dintre un robot de tuns iarba si o masina de cosit gazonul se refera la:

Modalitatea de functionare

Robotii de tuns sunt dispozitive dotate cu senzori cu ajutorul carora nu vor actiona decat pe suprafetele dorite, asa cum au fost programate. Tototdata, acestia vor ocoli obstacolele prezente pe respectivul gazon, asa cum sunt arborii si arbustii, piesele de mobilier si elementele de amenajare integrate.

Se diferentiaza de masinile de tuns clasice prin faptul ca nu colecteaza iarba, gratie sistemului inteligent de taiere: iarba tunsa nu trebuie stransa nici de catre utilizator, deoarece robotul taie varful firelor de iarba, care sunt fie tocate, pentru ca au dimensiuni mici fie raman pe sol, fertilizandu-l.

Timpul de taiere

Cu un robot de tuns iarba, utilizatorul nu trebuie sa efectueze manual taierea gazonului, la fel cum nici nu trebuie sa il supravegheze. Asadar, optiunea de programare asigura planificarea acestei activitati, robotul actionand pe o perioada de timp anume, conform suprafetei de tuns.

Precizia de taiere

Rezultatul este deosebit de satisfacator, in contextul in care utilizatorul nu trebuie sa actioneze manual masina de tuns. Robotii de tuns iarba sunt automati, realizand operatiunea de taiere fara a fi nevoie de asistenta oamenilor. Acesta se va opri de indata ce termina de tuns suprafata vizata, atunci cand trebuie incarcat sau cand conditiile meteo nu sunt optime, ca atunci cand ploua, spre exemplu.

Un aspect deosebit de important este costul achizitionarii robotului de tuns, care unul destul de ridicat comparativ cu masinile de tuns iarba. Cu toate acestea, pretul este justificat de performanta pe care acesta o ofera: lejeritate, confort, precizie, taiere automata etc.

Avantajele unui robot de tuns iarba pentru intretinerea gazonului

Robot de tuns iarba Gardena Sileno city 500 smart
Robot de tuns iarba Gardena Sileno city 500 smart

Expertii in tehnologiile de ingrijire a gazonului sunt de acord cu privire la performanta generata de un robot de tuns iarba, acestea reflectandu-se inclusiv la calitatea si aspectul  gazonului.

Dincolo de lejeritatea utilizarii, economia de timp si resurse financiare investite pentru plata unei persoane care sa se ocupe de intretinere, aspectul final este esential pentru cei care detin astfel de spatii, pentru cei care administreaza terenuri dedicate diferitelor sporturi etc.

Principalele avantaje ale utilizarii unui robot de tuns iarba sunt:

  • economisirea energiei electrice;
  • economie de timp
  • rezultate optime fara deseuri rezultate;
  • peluza, gazonul sunt sanatoase si bine intretinute.

CITESTE SI: Ponturi si secrete despre nfiintarea unei peluze de gazon perfecte

RobotWorld.ro – magazinul online de unde poti achizitiona un robot de tuns iarba

Magazinul online RobotWorld.ro comercializeaza o gama impresionanta pentru desfasurarea activitatilor din jurul casei, de gradinarit, intretinere si curatare geamuri, care necesita mai mult efort fizic si timo.

Pentru completarea gamei de masini de tuns iarba, specialistii Robotworld au selectat produse concepute ssa va usureze munca un jurul casei si in gradina

Specificatiile tehnice pentru un robot de tuns iarba sunt prezentate in detaliu, astfel incat clientii sa ia cea mai buna decizie, respectiv sa realizeze o investitie inteligent, justificata pe termin scurt si lung.