Cum tundem magnoliile

Magnoliile sunt unele dintre acele plante luxuriante de care, poate, vă va fi frică să vă apropiați cu foarfecă de grădină, in mana.

Din fericire, rareori trebuie să o faceți, deoerece aceste plante cu creștere lentă nu au nevoie de tundere regulată. Dacă trebuie să tăiați din motive diferite, crengile magnoliilor faceți acest lucru cu atenție, altfel puteți ajunge să aveți o plantă diformă, bolnavă și nesănătoasă.

Pasul 1: Tundeți magnolia in mijlocul verii

Tunderea magnoliei ar trebui efectuată în mijlocul verii deoarece aceste plante sunt predispuse in special la „lăcrimare”, in cazul in care sunt tunse in lunile mai reci ale anului. Soiurile veșnic verzi de magnolii pot fi tunse lejer puțin mai devreme, in timpul primăverii.

Pasul 2: Tunderea de modelare, sub formă de copaci

Plantele pot fi modelate prin tunderea ramurilor slabe și indepărtarea lăstarilor care cresc in direcția greșită.

Identificați ramurile slabe și subțiri sau crengile care cresc spre centrul plantei.

Indepărtați aceste părți, prin tăieri curate cu foarfeca;deasupra unui mugur sănătos.

Dacă doriți să le modelați sub formă de copac puteți să indepărtați crengile joase utilizand un fierăstrău pentru crengi, prin tăieri curate aproape de trunchi.

Continuați să tundeti ușor pană obțineți forma dorită.

Pasul 3: Limitarea dimensiunii la magnolii

Dacă doriți să faceți mai mult decât o tundere superficială a magnoliei plantate, atunci aveți grijă să o tundeți pe parcursul a mai multor ani pentru a nu stresa în mod nejustificat, planta.

Acest lucru poate fi realizat prin rărirea ramurilor in creștere și indepărtand ramurile pană la trunchi sau a unui lăstar lateral. La scurtarea ramurilor, urmăriți cu degetul ramura, pană la un mugure sănătos sau pană la o bifurcare in ramură. Folosiți foarfeca de crengi sau fierăstrăul pentru crengi cu ajutorul cărora puteți face o tăietură curată.

Nu tundeți magnoliile toamna tarziu sau primăvara devreme, deoarece mugurii florali se formează toamna. Prin tunderea plantei veți tunde și mugurii florali, deci nu va inflori!