Cum ingrijim Schefflera iarna

In tari cu clima mai calda decat a Romaniei, iarna Schefflera poate ramane afara in gradina. Asta presupune insa sa fie plante mature, care sa aiba radacini adanci, protejate de stratul de pamant, iar temperaturile sa nu fie mai mici de minus 10 grade. 

Ingrijirea florilor. Nu putem sa aplicam acelasi tratament si plantelor la ghiveci in primul rand pentru ca volumul de pamant din jurul radacinilor si care ar trebui sa le protejeze este mai mic, iar in al doilea rand in ghivece plantele nu se dezvolta atat de mult si sunt mai sensibile. 

Totusi, temperaturile scazute din timpul iernii sunt benefice tuturor Schefflerelor, corelat cu situatia in care se afla ele. Asta inseamna ca si daca tinem plantele in ghiveci afara in gradina sau pe terasa pe perioada verii nu ar trebui sa ne grabim sa le aducem la adapost imediat ce vine toamana. Ele pot ramane afara si chiar e indicat sa o faca pana in jur de 10 grade (temperatura din timpul noptii, nu al zilei). Abia atunci ar trebui sa le mutam la adapost. 

Atentie ca plantele cu frunze variegate sunt mai sensibile decat cele cu frunze complet verzi. Ele au nevoie si de caldura si de lumina mai multa, deci pe ele nu le lasati afara la mai putin de 15 grade. Daca le este prea frig isi pierd frunzele. 

Schefflerele au mare nevoie de repaus  2-3 luni la temperaturi scazute in jur de 15 grade pentru o buna dezvoltare in sezonul urmator. 

Ierneaza la lumina si daca in restul anului trebuie sa le asigurati o umiditate ridicata in sol, iarna se reduc udarile. Din timp in timp puteti insa sa pulverizati frunzele pentru hidratare. La fel ca in cazul oricaror plante aflate in repaus, iarna Schefflera nu primeste niciun fel de fertilizant.