Cropmax este un stimulator puternic pentru dezvoltarea plantelor. 100% organic și se pretează pentru aplicare la toate plantele. Activitatea sa este bazată pe combinația dintre microelemente, aminoacizi, vitamine și polizaharide. Asigură o dezvoltare rapidă a sistemului radicular și activează dezvoltarea masei foliare, ajutând plantele să-și realizeze potențialul biologic.
Ce este un biostimulator de creştere?
Plantele consumă macroelemente (azot, fosfor, potasiu), mezoelemente (calciu, magneziu, sulf), dar și microelemente. În același timp plantele își produc proprii regulatori de creștere (citochinine, gibereline, auxine, etilenă, etc.). În condiții de stres producerea regulatorilor de creștere în plantă este semnificativ redusă.
Factorii externi precum excesul de căldură, seceta, înghețul și fitotoxicitatea cauzează reduceri ale potențialului plantei.
Cropmax conține în formă super concentrată toată gama de regulatori de creștere necesari plantelor și este un puternic stimulator al metabolismului plantelor, pentru a compensa neajunsurile cauzate de factorii de stres externi.
Acțiunea Cropmax-ului se bazează pe interacţiunea dintre componentele active:
Aminoacizii – În compoziţia produsului Cropmax sunt incluşi 17 aminoacizi, majoritatea esențiali. Aceștia sunt responsabili de diviziunea celulară și influențează activ dezvoltarea sistemului radicular și coacerea fructelor.
Microelementele:
– Fierul este parte a mai multor enzime. Fără fier formarea genelor și creșterea nucleului celulei nu ar fi posibilă.
– Zincul are un rol important în metabolismul plantei, deoarece se găsește în mai mult de 300 de enzime. Pentru plante, zincul este foarte important în sintetizarea aminoacidului triptofan.
– Cuprul influențează metabolizarea hidrocarburilor și a azotului prin enzime.
– Manganul ia parte la fotoliza apei în timpul fotosintezei.
– Molibdenul în plantă este componentul unor serii de enzime reductaze. Este strâns legat de metabolizarea azotului.
– Borul este unul din microelementele esențiale. Lipsa borului dăunează schimbului de zaharuri.
Polizaharidele sunt surse de energie.
Enzimele catalizează procesele biochimice.
Vitaminele:
– Acidul Ascorbic (vitamina C) – antioxidant, puternic reducător.
– Vitamina E (tocoferol) – mărește fertilitatea.
Caotenoizii previn creșterile excesive prin vârfurile de creștere.