Cele mai frumoase plante exotice

Cu o structura dramatica si eleganta, plantele exotice sunt usor de plantat, ofera un stil contemporan, sunt usor de intretinut si vor starni interesul pe tot parcursul anului.

Plante exotice

Avand in vedere ca ne confruntam cu o schimbare majora de clima, care alterneaza intre verile calde, umede si seceta, ar trebui sa ne obisnuim sa vedem tot felul de plante exotice de peste mari si tari chiar si in gradinile noastre.

VEZI SI: Curmalul – ingrijire si inmultire

Alaturarea unor plante de desert, din Asia ori din climatul mediteranean plantelor deja existente in gradina va determina creearea unor decoruri noi, foarte interesante.

1. Aloe aristrata este o planta mica si suculenta, care creste in tufisuri foarte mari (are o inaltime de 10 cm, iar tufisul se intinde pe o suprafata de 30 de cm), atrage pasarile si albinele, si se potriveste de minune intr-o zona bine drenata cu stanci artificiale.

Aloe Vera
Aloe Vera

2. Yucca whipplei are tepi foarte ingusti iar florile sunt de culoare alba-verzuie si violet. Planta va inflori la sfarsitul primaverii sau inceputul verii, avand un aspect de palmier si un trunchi destul de gros.

Yucca whipplei 
Yucca whipplei

3. Trachycarpus wagnerianus este un palmier mai mic si provine din Japonia si Correa. Se adapteaza la frig, umiditate sau caldura verii, devenind din ce in ce mai popular.

4. Phormium Tenax cunoscuta si ca „Pasarea de foc”, are dungi rosii pe frunzele stralucitoare, care se pot transforma in violet.

5. Cordyline australis, care este cunoscuta sub numele de palmierul-varza din Noua Zeelanda, creste lent pana la o inaltime de 15 cm. Tanjeste dupa caldura.

6. Cycas revoluta este o planta care ramane verde tot timpul anului si este cunoscuta sub numele del sagotierul  japonez.

7. Astelia Chathamica este formata dintr-un manunchi de frunze late, argintii. Prefera conditiile uscate si tolereaza foarte bine umbra.

8. Agave geminiflora este o planta compacta cu margini fibroase si flori galbene. Apare la sfarsitul primaverii inceputul verii. Are nevoie de protectie pe timpul iernii. Planta exotica provine din mediul cald si secetos al platourilor montane ale Mexicului si poate fi utilizate in gradinile de oras indreptate spre sud, unde soarele este foarte puternic.

9. Trachycarpus fortunei este o planta vesnic verde. Palmierul de Chusan are un singur trunchi destul de aspru si prefera o locatie adaposta.

Trachycarpus fortunei
Trachycarpus fortunei

Sunt un gen de plante rezistente, ce provin de la poalele muntilor Himalaya.

10. Chamaerops humilis, palmierul european pitic, este un arbore cu o crestere foarte lenta, frunze vesnic verzi,  avand nevoie de cat mai mult soare si de un sol bine drenat.

11. Aloe ferox provine din Africa de Sud. Arborele vesnic verde, cu o inaltime de 3m, are nevoie de soare si nu rezista la o temperature mai mica de 5 ° C.