Ce se poate altoi in corcodus

Corcodusul este un pom cu o elasticitate mare, capabil sa contribuie cu resursele necesare la dezvoltarea altor soiuri precum prunul, caisul, nectarinul etc., facandu-l astfel un portaltoi deosebit.

Mai mult decat atat, o serie de experimente au aratat ca corcodusul poate fi folosit si la obtinerea a mai multor tipuri de fructe de pe acelasi pom, prin intermediul metodei de altoire prin despicatura.

Ce se poate altoi in corcodus:

Piersic – se poate altoi pe corcodus, insa, cei care au experimentat atrag atentia ca aceasta procedura trebuie facuta cu atentie, deoarece este capricios si da lastari pe toata suprafata.

Nectarin – In coroana se poate realiza aceasta procedura.

Cais – Totodata, si caisul are o capacitate buna de prindere pe corcodus.

Prun – de asemenea, corcodusul poate fi folosit la altoit pentru prun. O buna parte din cei care au incercat au spus ca se comporta foarte bine.

Cires, visin – pentru cires si visin exista mai putine sanse de reusit, conform experimentelor avute.

In schimb, nu va recomandam sa folositi corcodusul daca doriti sa altoiti mar, par, deoarece sansele de prindere, si de dezvoltare ulterioara, vor fi foarte mici.

O regula pe care cei care au incercat o aduc in vedere este ca procedeul de altoire trebuie realizat „seminte la seminte” si „sambure cu sambure”, pentru a ne asigura ca o sa avem succes. Bineinteles, conteaza mult si procedura in sine cum se realizeaza, precum si igiena tuturor ustensilelor folosite.