10 motive sa iti infiintezi propria livada familiala

1. In functie de numarul pomilor si de soiul acestora, veti avea in marea majoritatea a anului fructe proaspete si sanatoase,  si nu vei mai fi nevoit sa cumperi de la supermarket fructe din import, care au un aspect atrăgător, dar fara gust si care sunt cultivate intensiv si tratate exagerat.

2. Cele mai bune fructe pot fi crescute doar în grădina si livada proprie şi consumate în scurt timp după recoltare.

3. Fructele obtinute din livada si grădina proprie au un gust si o calitate superioare, pot fi chiar BIO, fructe pe care nu le puteti cumpara de la niciun supermarket petru ca dvs stiti cel mai bine ce ingrasaminte si tratamente ati folosit.

Citeste si: Top 10: Cele mai populare soiuri de mere 

4. Cele mai multe dintre fructele de la supermarket sunt importate din tari indepartate, transportul pe aceste distanţe înseamnă poluare. Dacă vă pasă de acest lucru, alegeţi să aveti propria livada de pomi fructiferi si sa obtiner fructele necesare pentru consum.

5. Veti face economii importante avand propriile fructe si nu mai trebuie sa cumparati de la supermarket, fapt ce ar putea afecta uneori grav bugetul familiei dvs, in ultima perioada pretul fructelor nefiind unul de neglijat.

Pompe electrice de stropit: VEZI modele si preturi!
Foarfeci de taiat pomi: vezi modele si preturi!
Atomizor O-Mac AT 500
Atomizor O-Mac AT 500: VEZI detalii si pret!

6. In functie de numarul pomilor din livada si de productiile obtinute puteti vinde fructe, gemuri, compoturi si sucuri naturale si altor persoane sau livada poate deveni chiar o mica afacere de familie de unde va puteti suplimenta veniturile

7. Infiintarea si intretinerea unei mici livezi pe langa gospodarie este o activitate placuta, un hobby care va ajuta sa scapati de stressul vietii cotidiene si de problemele de la serviciu. Avand o gradina proprie, cu legume si pomi fructiferi, veti fi in permanenta in natura, in aer liber si veti avea parte de experiente cu adevarat minunate.

Citeste si: Stropirea pomilor fructiferi

8. Munca in aer liber, diversele operatiuni pe care trebuie sa le faceti pentru intretinere pomilor fructiferi va vor ajuta sa va mentineti in forma si sa aveti un tonus fizic si psihic de invidiat.

9. O mica livada bine intretinuta reprezinta un mod benefic de a-ti amenaja propriva gradina si terenul aferent casei tale, care in alte situatii ar ramane nelucrat. Mai ales in perioada infloririi, o gradina plina de pomi fructiferi va crea o ambianta deosebita intregului ansamblu al casei si gospodariei tale.

Obiecte sanitare si articole de baie – ACUM la REDUCERE!
Descopera promotiile zilei!

10. Un pom în curte este şi un profesor care îi povesteşte copilului dumneavoastră că este nevoie de răbdare şi de efort, ca să trăieşti, să înfloreşti şi să rodeşti.